Kérdések és Válaszok


Ki az a felhasználó?
Kétféle felhasználó típus létezik, Intézmény és Szakember. Ők használhatják a rendszert, azaz töltethetnek ki teszteket és értékelhetik ki azokat.

Miért van Intézmény és Szakember felhasználó? Csak megbonyolítja a használatot.
Vannak olyan munkahelyek, ahol többen használják a Gyermekviselkedési Kérdőívet. Egy nevelési tanácsadó (azaz egy Intézmény) vásárol 100 kreditet, akkor az ott dolgozó munkatársak (Szakemberek) közösen használhatják fel a kreditpontokat.

Hogyan lehet regisztrálni?
Bárki ingyenesen regisztrálhat, mindössze egy érvényes e-mail cím szükséges hozzá.


Milyen jogkörrel lehet regisztrálni?
Regisztrációnál a rendszer automatikusan Intézmény jogkörrel hozza létre a felhasználót. Amennyiben egyedül Ön akarja használni a rendszert, további teendője nincs is. Ha vannak munkatársai, akik szintén használni szeretnék a rendszert, akkor létrehozhat számukra Szakember felhasználókat (Belépés után: Felhasználók > Szakember hozzáadása).

Jogkörök
Az Intézmény felhasználó látja a saját tesztfelvételeit, valamint az általa létrehozott Szakemberek tesztfelvételeit is. A Szakemberek kizárólag a saját tesztfelvételeiket látják.

Miért Vizsgálati személynek hívjuk a gyermeket, hiszen ez a Gyermekviselkedési kérdőív?
A tesztrendszerbe folyamatosan több kérdőívet építünk be, vannak olyanok, ahol nem gyermeket, hanem felnőttet vizsgálunk. A kérdőívek mindig egy Vizsgálati személyre vonatkoznak, mely természetesen a Gyermekviselkedési kérdőív esetében egy 1.5-18 éves életkori övezetbe tartozó gyermek.

Mennyibe kerül a használat?
A rendszer használatának díja a kiértékelések számától függ. Ha úgy dönt, hogy használni szeretné a rendszert, akkor vásároljon kreditpontokat! Amikor elvégez egy Kiértékelést, akkor a rendszer kreditpontot von le az Ön egyenlegéből. Vásárláshoz írjon az admin@gyermekviselkedes.hu e-mail címre!

Kreditpontok
Kreditpontja kizárólag az Intézménynek van. Amennyiben az Intézményhez tartozó Szakemberek végeznek kiértékelést, akkor az Intézmény egyenlege csökken. A kreditpontokról bővebben a rendszer leírása menüben olvashat.

Mennyi ideig használhatom a rendszert?
A használat időtartama 1 év. A rendszer a legutolsó kreditvásárláshoz képest méri az 1 éves időtartamot. Ha pl. Ön 2015 november 12-én vásárol kreditpontot, akkor a rendszer a használati időt automatikusan meghosszabbítja 2016. november 12-ig.

Sajnos nincs pénzünk, de szeretnénk használni a rendszert
Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy pályázati források segítségével minál szélesebb körben elérhetővé tegyük a Gyermekviselkedési Online Rendszer használatát. Amennyiben ez iránt érdeklődik, kérjük írjon az admin@gyermekviselkedes.hu címre!

Ki szeretnénk próbálni a rendszert, mielőtt vásárlunk kreditet
A rendszer kipróbálására használja a DEMO fiókot! Ha belép a DEMO fiókba, egy képzeletbeli felhasználóként ismerkedhet meg a rendszerrel. Talál kitöltött teszteket Vizsgálati személyekről. Láthatja néhány problémás gyermek skálái közötti különbségeket, konkrét értékeket, valamint a magyarországi normákhoz viszonyított eltéréseiket.

Milyen életciklusokat különböztetünk meg egy Tesztkitöltés során?

  1. Kiosztott (egy Vizsgálati személyhez hozzá lett rendelve valamelyik Teszt)
  2. Kitöltés alatt (a Válaszadó már megkezdte a számára kiosztott Teszt kitöltését, de még nem fejezte be)
  3. Kitöltött (a Válaszadó befejezte a kitöltést, de az még nem lett kiértékelve)
  4. Kiértékelt (a Szakember vagy Intézmény már kiértékelte a Tesztet)

A Tesztkitöltést félbe lehet szakítani?
A Tesztkitöltést félbe lehet szakítani és később folytatni. Ebben az esetben a már kitöltött oldalakon levő válaszokat a rendszer megjegyzi, és a kitöltés folytatásakor a félbehagyott oldalra irányít vissza.

Egy kiértékelés eredménye többször is megtekinthető?
Ha egy tesztet már egyszer kiértékelt, akkor az adatokat a rendszer elmenti. Amennyiben újra meg akarja nézni vagy esetleg kinyomtatni a kiértékelést, akkor ezt kreditpont levonása nélkül megteheti.

Megváltoztathatók egy már kiértékelt teszt adatai?
A Válaszadó a tesztkitöltés során megadott válaszait csak a teszt befejezéséig módosíthatja. Utána már csak az Intézmény vagy Szakember módosíthat az adatokon.
Ha a felhasználó már kiértékelte egyszer a tesztet, és utána módosítja az adatokat, akkor az újbóli kiértékeléskor a rendszer kreditpontot von le a felhasználó egyenlegéből.

Hogyan nézhetem meg egy már kitöltött teszt válaszait?
Ha kíváncsi az egyes kérdésekre adott válaszokra, akkor kattintson az Adminisztráció / Tesztkitöltések menüben a Teszt kitöltése / Válaszok megjelenítése ikonra, mely a képernyő bal olalán található.

Kiértékelés, profillap
Egy kitöltött teszt kiértékelésekor a rendszer elkészíti a Vizsgálati személy profillapját. A profillapon megjelennek a különböző Skálákhoz tartozó Nyerspontszámok, T értékek és Percentilisek. Táblázatos formában a tesztek Tételei is láthatóak.

Multikiértékelés
Ha egy Vizsgálati személyről már több Válaszadó töltött ki tesztet, akkor a Szakember választhatja a Multikiértékelés opciót. Ilyenkor a különböző Válaszadók által képzett skálák egy közös táblázatban jelennek meg. EZ AZ OPCIÓ MÉG NEM ÉRHETŐ EL

Nem nyílik meg a kiértékelés oldal
Ha a Kiértékelés gombra kattintáskor nem történik semmi, akkor valószínűleg le vannak tiltva a felugró ablakok. Engedélyezze a felugró ablakokat böngészőjében!

Nem tudom kinyomtatni a grafikonokat.
A kiértékeléskor megnyíló profillapok akár egyesével, akár az összes egyszerre kinyomtatható. Használja a profillapok tetején található NYOMTATÁS gombot!

El szeretném menteni a kiértékeléskor kapott grafikonokat.
Javasoljuk, hogy ehhez használjon Chrome böngészőt! Használja a profillapok tetején található NYOMTATÁS gombot, majd böngészőjében a nyomtatás funkciónál válassza a "Mentés PDF-ként" lehetőséget!

Nyomtatási kép megnézése után eltűntek a grafikonok.
Frissítse a weboldalt (F5), az újratöltésnél meg fognak jelenni a táblázatok, grafikonok!

Már beléptem az azonosítómmal, és most nem tudom próbálgatni a DEMO fiókot.
A DEMO fiók használatához ki kell lépnie a rendszerből.

A kiértékelésnél nem látom, hogy a skálák milyen tételekből állnak.
A Tételek megjelenítéséhez használja a Tételek, illetve a Buborék KI/BE gombokat!