Teszt kitöltése

TESZTKITÖLTÉS MENETE


A használathoz először be kell lépnie a rendszerbe!

1Vizsgálati személy
Ha új Vizsgálati személyt szeretne felvenni, aki még nem szerepel a rendszerben, akkor használja a Vizsgálati személy hozzáadása gombot!


2Teszt kiosztása
Használja a Teszt kiosztása gombot, válassza ki a Vizsgálati személyt és a kitöltendő Tesztet! Csak azok a tesztek jelennek meg a kiosztható tesztek között, amik a Vizsgálati személy életkorának megfelelőek.


3Teszt kiosztva állapot
A Vizsgálati személyhez most már tartozik egy Teszt, aminek állapota "Teszt kiosztva" lett. A bal oldalon levő ikonok segítségével indíthatja a teszt kitöltését, vagy kérheti le a kitöltő linket, amivel a teszt bárhonnan kitölthető lesz.


4Tesztkitöltés
Először a Vizsgálati személy adatai jelennek meg, amiket jóváhagyhat vagy megváltoztathat. Ez után jelennek meg a teszt kérdései, melyek kitöltése után a teszt állapota "Kitöltve" lesz.

TESZTKITÖLTÉS MÓDJAI


APapír alapú teszt adatainak rögzítése
Amennyiben már korábban papír alapon felvette a tesztet, Ön vagy munkatársa könnyedén rögzítheti az adatokat. Indítsa el a tesztkitöltést és a papírteszten szereplő válaszokat másolja be a rendszerbe! Az adatokat a rendszer megőrzi, akár évekkel később is hozzájuk férhet.


BOnline a rendelőben
Online kitöltéskor a Válaszadó egyből beviheti válaszait a rendszerbe. Miután a Szakember elindítja a tesztkitöltést, a Válaszadó önállóan ki tudja azt tölteni.


COnline otthonról
Bizonyos tesztek esetén (pl. Gyermekviselkedés Szülői változat) a Szakember lehetőséget tud biztosítani arra, hogy a Válaszadó otthonában is kitölthesse a tesztet. Ilyenkor a Szakember egy linket küld el a Válaszadónak e-mailben, aki a linkre kattintva indíthatja el a kitöltést. A Válaszadónak kizárólag a teszt kitöltésére van lehetősége, semmilyen más számára illetéktelen funkciót nem tud használni.

TUDNIVALÓK A TESZKITÖLTÉSRŐL


Megszakítás, folytatás
A tesztkitöltés bármikor megszakítható és később folytatható, a rendszer elmenti a már megadott válaszokat. A teszt állapota ilyenkor "Kitöltés alatt" lesz.


Válaszok módosítása
A válaszok kitöltés közben még módosíthatók, az előző kérdésekre vissza lehet lépni, ha szükséges. A rendszer megjegyzi a válaszokat, így egy visszalépés során nem vesznek el adatok.


Tesztkitöltés lezárása
Egy teszt legutolsó kérdése után, a TESZTKITÖLTÉS VÉGE gombra kattintáskor a válaszok többé nem módosíthatóak a Válaszadó által. Ezt követően kizárólag a Szakember vagy az Intézmény felhasználó végezhet módosítást!